Verdens bedste brød eller No knead bread

Kært barn har mange navne !

Her vil jeg give min udgave, at dette lette og super gode brød.

Inspirationen er hentet lidt fra

Brødet 

  • 7,5 dl vand
  • lidt gær (ca. en ært)
  • lidt salt ca. 10-15g
  • lidt sukker 5g
  • Enkorn mel 250g
  • hvedemel 500g (god kvalitet)

Blandet vand, gær og tilsæt

  • salt
  • sukker
  • Enkorns mel

“Dejen” er blot en tynd grød – la’ det stå i 30min.

 

Nu skal melet i, undgå at smide det hele i på en gang.

Dejen skal være meget våd, når du har vendt melet i, skal det hæve i ca. 8-10 timer.

 

Når dejen har hævet, skal den vendes et par gange i skålen.

Da det er en meget våd dej, er det en god idé at gøre sine hænder våde før man vender dejen. Den skal ikke æltes, blod trækkes ind over sig selv et par gange.

 

 

Herefter sættes den til at hæve igen omkring 5-6 timer. Så vendes dejen på samme måde som tidligere. Og den stilles til hævning en sidste gang ca. 3 timer

 

 

Nu ser dejen ca. sådan ud!

 

 

 

45 min før den er færdig med at hæve sætter du en støbejeensgryde i ovnen ved 250c

Når gryden er varmet op til 250c tager du gryden ud. Selvom varme næsten altid gør, at dejen ikke brænder på, kan man stadig give bunden en drys groftmel eller havregryn. undgå at bruge hvedemel da det brænder nemmere end groftmel.

Vend dejen ned i gryden, det syder god når den rammer gryden.

Læg låg på gryden igen – dette gør at den bliver en lille dampovn. gryden sættes tilbage i ovnen ved 250c i 30 min.

 

Efter 30 min tages gryden ud af ovnen og låget tages af og gryden sættes tilbage i ovnen i ca. 15min ved 225c

 

 

 

Og så er brødet færdig, lad brødet afkøle i gerne 1-2 timer.

 

 

 Velbekomme !

Denne gang blev det lavet uden surdej. Surdejen død da jeg var på sommerferie. :O)

 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar