Uge brød

Jeg har fået en super nem opskrift på en dej, der kan holde sig 6 dage i køleskab.

  • 5 g gær naturligvis øko
  • 5,5 dl vand
  • ca. 900 g mel (op til 20% kan være groft)
  • 20 g salt

Opløs gæret i vandet og tilsæt så salt og mel. Dejen skal nu have ca. 20 min i røremaskinen. Herefter hæver dejen 30 min. og slås så ned og ligges i en smurt alubakke.

 

Dejen stilles nu i køleskabet.

Dejen kan nu stå op til 6 dage.

Som det ses har jeg taget af dejen en gang og lavet fire kuvertbrød.

De skal have ca. 6-7 min. ved 275-300 C.

Fordelen ved denne dej er, at man kun bager det, man skal bruge her og nuog derfor altid har friskbagt brød !

 

Velbekomme !


Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar