Tyrkisk inspireret kyllingekødboller

Mere mad på pinde !

Jeg er stadig igang med at finde opskrifter, som indeholder mad på pinde!

Denne gang blev det til tyrkisk inspireret kødboller af hakket kylling.

  • 500 g hakket kylling
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 2 tsk. spidskommen, hele
  • 2 tsk. koriander, støde
  • 2 fed hvidløg
  • persille
  • salt og peber
  • 1 æg
  • rasp

Det hele røres sammen og stilles i køleskabet en time eller to for at samle smag.

Efter at farsen har stået i køleskab, er den noget mere fast og til at forme til kødboller, som sættes på spyd. 

Spydene skal have ca. 15-20 min. over kul – takker Harald Nyborg for stadig at have trækul!

Serveres med ris

  • 400 g ris
  • 6 dl vand
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 3 nelliker
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg

Løg og hvidløg steges ved middel varme i 5 min, spidskommen og nelliker kommes ved og steges med i et par minutter. Hæld rise ved og steg dem med i et par minutter og hæld så vand ved. skal små koge i ca. 15 min. herefter tages gryden af varmen og der lægges et viskestykke over gryden og denne står i ca. 15 min mere. 

Velbekomme ! 

 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar