PULLED TURKEY MED KALKUNBRYST – super protein mad – Paleo

Det er nemt, lækkert, hurtigt og ikke mindst sundt. – super protein mad!

Kalkunbryst er blandet andet med på listen og de 10 madvare, som du bare kan skovle i dig, jf. aktivtræning nr. 3 2013.

pulled Turkey (5)

 

  • 1 kalkunbryst
  • 1 portion rub
  • 1 pakke parma
  • Coleslaw
  • Selleri Fritter

Den dry Rub jeg brugte, er nogenlunde den samme som den, jeg bruger til pulled pork.

Rub:

  • 8 spsk. brun farin
  • 6 spsk. sød paprika
  • 3 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. hvidløgspulver
  • 2 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. chilipulver
  • 2 spsk. pebermix (Santa Maria)
  • 4 spsk. barbecue krydderi (Santa Maria)
  • Evt. 1 spsk. spidskommen (stødt)

Rør rubben sammen. Kom rubben ud over kødet, gnid den godt ind over det hele. NB. Gem 3 spiseskefulde rub til senere.

pulled Turkey (1)

 

Lad den trække mindst et par timer, gerne længere, evt. natten over!

Før Kalkunen kommer i ovnen, dækkes den med Parma skinke, for at holde på noget af fugten

pulled Turkey (2)

 

Sætter den i en 150 grader varme ovn i ca. 2½ timer. Du kan med fordel have en skål med vand i ovnen for at give lidt fugt. Hvis du har meget vand i ovnen, skal kalkunen muligvis have lidt mere tid.

pulled Turkey (3) pulled Turkey (4)

 

Efter ca. 2½ time er kalkunen færdig, træk det med 2 gafler. Har du en god BBQ sovs, så brug lidt at den til at give kalkunen lidt saft og kraft!

Brug evt. rubben sammen med lidt heinz som BBQ sovs.

Serveres med coleslaw og måske selleri fritter til!

Velbekomme

Energiindholdet i 100 gram Kalkunbryst

 

  • 108 kcal
  • 21 g protein!!
  • 1,8 g fedt
  • 1,7 g kulhydrat.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar