Pulled pork – the real deal

Der skulle være øl smagning – og menuen skulle være Pulled Pork!

Pulled pork har næsten fået mytisk status, og man kan nu fået prefab. pulled pork fra Lidl til Shell, hvor meget det så har at gøre med the real deal!

Men her er min opskrift – Der blev dog “snydt” i denne omgang, da jeg brugte ovnen!

Begyndelsen

Udgangspunkt 2 stk. nakkefile på samlet 4,5-5,0 kg.

Rub:

  • 8 spsk. brun farin
  • 6 spsk. sød paprika
  • 3 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. hvidløgspulver
  • 2 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. chilipulver
  • 2 spsk. pebermix (Santa Maria)
  • 4 spsk. barbecue krydderi (Santa Maria)

Barbecuesauce

  • 2 dl æblecidereddike
  • 2 spsk. tabasco
  • ½ dl. ketchup
  • 2-3 spsk. brun farin
  • chilipulver
  • løgpulver
  • hvidløgspulver
  • salt
  • peber

Barbecuesauce – Det hele koges godt igennem og bruges til burgerne. God sauce med skub i.

 

Rør rubben sammen. Kom rubben ud over kødet, gnid den godt ind over det hele. NB. Gem 3 spiseskefulde rub til senere.

Læg kødet i en plastikpose/madfilm og kom det i køleskabet til næste dag.

DSC_2821

Den rigtige måde at lave sin pulled pork er ca. 10-12 timer i en WSM - low-and-slow.

Men i dag er den lavet på følgende måde:

DSC_2824

Kl. 2300 fredag aften bliver svinet sat i ovnen ved 100-110 C, den skal nu have ca. 10 timer. Når den kommer ud, skal man gerne kunne stikke en trægrydeske igennem uden problemer. Man kan nu vælge at ligge den direkte ud på grillen, men man kan også gennem den, hvis den første skal bruges til aftensmaden, hvilket var tilfældet for mig.

ud af ovnen

Kl. 1600 lørdag bliver grillen tændt med ca. 10 heat beat, når de er varme kommer yderligere et par friske heat beat oven på, sammen med en god håndfuld gennemvædet røgflis.

Nu skal de små grisebasser have ca. 3 timer så kernetemperaturen kommer op, og de bliver godt gennemrøget.

IMG_0652

Det er nu 44 timer siden, jeg begyndte på denne omgang pulled pork, og her er det færdige resultat!

Jeg bruger blot to gafler til at trækket svinet, her kan man bruge det rub der blev gemt og man kan også bruge lidt bbq-sauce. Er kødet blevet for, tørt kan man bruge en blanding af æblecidereddike og æblejuice, til at give det lidt fugt.

IMG_0653

 

Velbekomme!

Skal naturligvis serveres med fritter, coleslaw og hjemmelavede burgerboller!

 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar