Manhattan Cheesecake

Cheesecake er altid godt, og i dag skulle det være dessert efter en velvoksen højrebsbøf på 750 g – mums!

Efter lidt søgning faldt valget på en Manhattan Cheesecake, og det var ikke noget dumt valg!

Der er et hav af opskrifter på denne, jeg har brugt en opskrift fra recipechamber og NWBH.

  • 200 g digestive
  • 75 g mandler
  • 75 g hvid chokolade
  • 100 g smør
  • 400 g Philadelphia (ikke light) – man kan også bruge mascarpone – lav det evt. selv – det er super nemt!
  • ½ l creme fraiche – 18 eller 38%
  • 145 g rørsukker – eller alm. sukker
  • 2 æg
  • vanilje

Kiks og mandler(med skal) hakkes fint på en foodprocessor, blades med chokoladen og 100 g smeltet smør. massen røres godt samme og fordeles i bunden af en springform(husk at smør det). 

Bland Philadelphia, æg, 80 g sukker og korn for en ½ vaniljestang i en foodprocessor og kør det til det er glat. Hæld ostemassen over kiksebunden og bag det 20 min ved 190C

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.

Bland creme fraiche, sukker og korn fra den anden halvdel af vaniljestangen i en foodprocessor og kør det glat. Massen hældes over kagen, som skal have 10 min mere ved 190C.

Kagen skal køle af og herefter gerne 5 timer i køleskab gerne natten over.

Bærtoppingen

ca. 250 g bær, lidt vand, 80 g sukker og en stang vanilje koges sammen i ca. 5-7 min. Lav en mel jævning af en spsk. mel og 2-3 spsk. vand og jævn kompotten med denne. Brug evt. maizena giver en mere klar kompot.

VELBEKOMME !

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget , . Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Manhattan Cheesecake

  1. Dorte skriver:

    Den smagte SUPER godt – har aldrig fået så god en cheesecake :-)

Skriv et svar