Majs chowder

Mums…

Kartofler i gryden

Løg, peberfrugt, chili og hvidløg

Løg, peberfrugt, chili og hvidløg blandet med kartofler og krydderierne

Færdig Chowder

Super ret! Kan spises som hovedret eller som tilbehør, her blev det som tilbehør til kylling og ris, og det var et stort hit herhjemme både hos store og små.

Opskriften er lånt hos Kildmoster. TAK FOR LÅN!

  • 275 g majskerner – Passer meget godt med, hvad der er i en dåse.
  • 350 g kogte kartofler
  • 150 g løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk chili – efter smag
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk st. koriander
  • ½ tsk st. spidskommen
  • ½ tsk st. gurkemeje
  • ½ tsk røget paprika
  • 5 dl grønsags bouillon
  • Salt/peber
  • Citron

Kartoflerne skæres i mindre stykker. Løg, peberfrugt, hvidløg og chili snittes fint. En pande varmes op og løg, peberfrugt, chili og hvidløg sauteres blødt i olivenolien uden at tage farve.

Kartofler og majs kommes i en gryde og overhældes med den varme bouillon. Bruger man rå kartofler koges de næsten møre før majsen tilsættes.

Når kartoflerne begyndte at falde fra hinanden efter ca. 8 minutter tilsættes de sautere grøntsager + krydderierne. Efter yderlig et par minutters er retten klar til en tur med stavblenderen. Jeg jævnende lidt mere med en gang maizena, men det er smag og behag.

Smag den til med salt og peber, citronsaft og måske lidt ekstra spidskommen.

Velbekomme

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar