Kylling sur/sød – Paleo

Sursød med Kylling samt Broccolisalat !

God opskrift på en sursød – der næsten er nemmere end en eller anden sur(sød) dåse Uncle Ben fra Bilka.

sursød (1)

  • 6 dl vand
  • 8 spsk eddike
  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk tomatpuré koncenteret
  • ½ terning hønsebouillon opløst i de 6 dl vand
  • 2 spsk Maziena majsstivelse, (blandet med lidt koldt vand.)
  • 500 g kyllinge filet
  • 2 spsk sesam olie
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1½ spsk ingefær, hakket
  • 1 tsk rød chili, finthakket, uden kerner
  • 2 peberfrugt(rød og grøn), i strimler
  • 2 løg, i strimler
  • 2 stor gulerod, i tynde strimler
  • 1 dåse ananas, i stykker + væsken

Bland vand, eddike, sukker, væske fra ananaserne, hønsebouillon og tomatpuré i en gryde og giv blandingen bring det i kog. Lad det simre i ca. 15 min og jævn den med majsstivelsen, lad nu saucen stå lidt.
Skær kyllingen ud i strimler og steg det i sesamolie på en pande, tilsæt hakket hvidløg, ingefær og chili, giv ikke kyllingen for meget.
Tilsæt gulerod, løg, peberfrugt, ananas, det skal kun lige svitses, så der stadigvæk er bid i grønsagerne.
Kom Kyllinge/ grønsags blandingen over i saucen, smag til med salt og peber, kan evt. jævnes mere efter behov.

sursød (2)

Her Serveret med Broccoli salat

  • Broccoli
  • Rødløg
  • Gulerod
  • Solsikkekerner
  • Rosiner

Dressing af drænet Skyr med en spsk. god mayo + salt og peber.

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar