Kylling kebab og ris med løg og spidskommen

Det store hit hos ungerne, er alt der er lavet på en spyd. Så den stod på kylling på en pind i dag.

Kyllingtern med en krydderiblanding af

  • paprika
  • 2 fed hvidløg
  • løgpulver
  • ingefærpulver
  • kardemomme
  • spidskommen hele
  • peber
  • chilipeber
  • 2 tomater hakket fint med kniv

Sættes på spyd og får lige en tomat eller et rødløg i begge ender. I dag blev det lavet i ovnen ca. 25-30 min ved 200 C, men ville havde fået en bedre smag med en tur over kul(ikke briketter!)

Det færdige resultat

Tilbehør var i dag ris med løg og spidskommen

  • 1-2 løg
  • 1 tsk. spidskommen hele
  • 4 dl ris 
  • 5 dl vand 
  • 2 spsk. oliven olie 

Det(de) hakkede løg steges ved middel varme i ca. 10 minutter. Tilsæt spidskommen og steg det med et øjeblik. Hæld vand og ris ved, giv det et kort opkog, hvorefter den skal stå ved svag varme, til alt vandet er væk ca. 10-15 min. 

Gryden tages af varmen og står yderligere 10-15 min. med låg på.

 

VELBEKOMME !


Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar