Kartoffelbrød

Så blev det bage tid igen, og for at prøve noget nyt skulle det være et kartoffelbrød.

Har ikke prøvet at bage et kartoffelbrød før, så gik på jagt på nettet og i div. bagebøger, og dette blev resultatet. Det blev sådan set fint nok med en god smag og krumme, men planen var ikke, at brødet skulle være så fald, men måske lidt mere mel kunne klare dette.

  • 300 g kogte kartofler (uden salt i vandet)
  • 4 dl vand (brug kartoffelvandet)
  • 25 g gær
  • 250 g durummel
  • 150  g ølandshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 20 g groft salt

Opløs gæret i vandet og hæld kartoflerne heri.

Tilsæt næsten alt melet, dejen er noget klistret.

ælt den godt igennem – denne fik 3 min ved fuld kræft og 10 min ved 50%.

Form brødet direkte på en plade – kom evt. olie på hænderne.

Lad den hæve i ca. 2 timer. Bages ved 225 c i ca. 35 min – de første 10min på undervarme.

 

Velbekomme !

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar