Juleboller

Så blev der bages juleboller til børnehaven og naboen har efterspurgt opskriften.

  • 42 g gær (Det er nu det der er i en øko. pakke)
  • 3 dl kærnemælk
  • 500 g hvedemel – 100 g kan byttes ud med en grovere type
  • 2 spsk. honning – brug en neutral
  • En håndfuld rosiner (ca. 50 g)
  • 50 g smør – brug evt. ½ dl rapsolie istedet
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • pynt – æg og sukker

Men bland i hvad der er jul for dig, mange ville nok også hælde noget sukat i, men jeg kan ikke udstå sukat, så det kommer der ikke i herhjemme.

Gæren røres ud i mælken og smør, æg, honning, salt og krydderier tilsættes.  Tilsæt herefter resten af ingrediens.  Dejen hæver i ca. 45-60 min herefter formes bollerne og hæver et kvarter – pensl med æg og drys med sukker !

Resultatet er en blød bolle med masser af julesmag

 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar