Hjemmebagte Naan med tyrkisk kylling kebab og Raita

I aften har vi fået hjemmebagte Naan med tyrkisk kyllinge kebab og raita – Det blev godt! Naanbrødene blev også fine, selvom de ikke fik lov at hæve helt nok.

Ville have brugt noget sambal oelek til kebaben, men kunne ikke finde noget i Esbjerg.

Hjemmebagte, naan brød – ca. 4-6 stk.

2,5 dl mel + lidt tørgær

1½ dl vand

2 spsk. oile

2 spsk. yoghurt

lidt sukker og salt

Skal have lov at hæve op. Dejen er ret våd, så brugt noget oile på hænderne når du laver dine naan brød. Bag dem i ovnen for fuld gas, gerne på en sten, til de ser ud, som de nu skal se ud. Når de kommer ud af ovnen, skal de have lidt olie.

Tyrkisk kylling kebab

450 g kylling i halv store tern

En rub af:

2 fed hvidløg

1 spsk. løgpulver

2 spsk. spidskommen, hele

1 spsk. stødt ingefær

1 spsk. stødt koriander

1. tsk. paprika -røget paprika, hvis der skal være mere smag

lidt cayennepeber

gerne lidt frisk koriander

Blandet rub og kylling og lig det i køleskabet i ca. 10 timer.

Lav grillspyd af kyllingen, brug foreksempel lidt løg til at sætte mellem stykkerne og brug gerne to træpinde, så ruller de ikke så meget. Grilles i ca. 15min på middelvarme (gasgrill)

Raita 

1 agurke i tern

3 spsk. græsk yoghurt

1 spsk. stødt spidskommen

lidt cayennepeber og salt

velbekomme

 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget , . Bogmærk permalinket.

3 Kommentarer til Hjemmebagte Naan med tyrkisk kylling kebab og Raita

  1. Birgitte skriver:

    Det smagte fantastisk – bedre sommerret fås ikke!

  2. Pingback: Curry chicken Calcutta med Raita | Lindberg Henriksens køkken

  3. Eva nielsen skriver:

    Hej Birgitte og Thomas,
    Det ser lækkert ud, men man “plejer” at kunne købe sambal oelek i både Kvickly-Xtra og Bilka i Esbjerg. Bare til en anden gang. Det ser lækkert ud.

    Mvh.
    Eva

Skriv et svar