Grydebrød med Fuldkorn

 

Så er det vis på tide at videre udvikle lige på grydebrødet.

  • 6 dl vand
  • 10 g øko. gær
  • ½ dl. surdej
  • 100 g Knækkede hvedekærner
  • 100 g hvedeklid
  • 100 g groft hvedemel
  • 350 g hvedemel
  • ½ dl olie
  • 16 g salt

Hvedekerner koges 4 min i 1½ dl vand og køles af.  Gæren opløses i resten af vandet, når kernerne er kølet af tilsættes de sammen med resten af ingredienserne. Det hele røres sammen, blot så alt mel er vådt.

Stilles ved stuetemperatur i 12-16 timer

45 min før den er færdig med at hæve sætter du en støbejeensgryde i ovnen ved 250c

Når gryden er varmet op til 250c tager du gryden ud. Selvom varme næsten altid gør, at dejen ikke brænder på, kan man stadig give bunden en drys groftmel eller havregryn. undgå at bruge hvedemel da det brænder nemmere end groftmel.

Vend dejen ned i gryden, det syder god når den rammer gryden.

Læg låg på gryden igen – dette gør at den bliver en lille dampovn. gryden sættes tilbage i ovnen ved 250c i 30 min.

Efter 30 min tages gryden ud af ovnen og låget tages af og gryden sættes tilbage i ovnen i ca. 15min ved 225c

VELBEKOMME ! 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar