Falafel

Så blev det falafel tid.

 

  • 400 g kikærter
  • 2 læg
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk persille – en pæn slat
  • Frisk koriander – også en pæn slat
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt korriander
  • 2 spsk mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • salt og peber
  • olie

Læg kikærterne i blød om aftenen før i ca. 2 l vand.

Hæld vandet fra de opbløde kikærter og skyl dem godt. Hak dem i en foodprocessor til en “fars”.

Bland løg, hvidløg, koriander, persille, spidskommen, salt og peber og hak det det i en foodprocessor.

Bland mel og bagepulver sammen og bland alle ingredienser sammen med kikærterne.

Form “farsen” til faste kugler på samme måde som med frikadeller. Brug en ske og en håndflade.

Steg dem i olien til de er godt brune. 2-3 minutter afhængigt af oliens temperatur.

Velbekomme !

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

2 Kommentarer til Falafel

  1. Merethe skriver:

    Hvad spiser du som tilbehør?

  2. Thomas skriver:

    Har først set dit indlæg nu :) salat, fladbrød, ris el.

Skriv et svar