Choko Chok – Chokolade-hassenødde-kage

Så er der dømt chokolade for alle pengene – Chokolade-hassenødde-kage

DSC_1631

DSC_1633

Halvdelen af desserten til nytår bestod i en lille bitte chokoladekage – resten var is og havtorn. (Vi takker Thomas fra Eventkokken for levering af havtorn)

Består af 2 bunde på 18 cm – snittet over så man får 4 bunde og så en gang chokocream og hassenødder mellem hver lag.

Bundene

  • 200 g minimum 70% GOD chokolade
  • 125 g smør – uden salt
  • 300 ml espresso eller MEGET stærk kaffe
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 125 g hasselnødder – ristet og fin malet
  • 1 tsk. bage pulver

Smelt chokoladen over et vandbad og rør herefter smør og derefter kaffen i. Rør sukker og æg til de er blege. Bliv ved med at røre, mens chokoladeblandingen og herefter mel, nødder og bagepulver tilsættes. Dejen fordeles i to forme med en diameter på 18 cm og bages i 30 min ved 170 C.

Chokocream

  • 250 g minimum 70% GOD chokolade
  • 100 g smør uden salt
  • 125 g hasselnødder – ristet og hakket

Smelt chokoladen over et vandbad og rør smør i – afkøl så det bliver tykflydende.

Skær kagen i MINIMUM 8 stykker :) og havtorn og hjemmelavet vaniljeis var lige i øjet!

GOD NYTÅR og Velbekomme

 

Dette indlæg blev udgivet i Blandet og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar